Mi a helyzet akkor, ha a kisadózó kisbabát tervez a párjával, vagy már gyermeket vár? Mint tudjuk a KATA sok előnyt jelent a kisadózást választók számára. De mi a helyzet a kismamákkal, milyen összegű ellátásra számíthatnak ha ez alá az adónem alá tartoznak?

Nézzük meg együtt!

A KATA adózási rendszerét már ismerjük, elég havi 50.000 forintot kifizetni közteherként, könnyű az adminisztrációs folyamata, egyszerűen szüneteltethető a vállalkozás és még könyvelő sem feltétlen szükséges. 

De vannak azonban árnyoldalai is az adóforma választásának, ilyen például a gyermekvállalás kapcsán igényelhető pénzbeli juttatások.

Hogy jár a legjobban a kisadózó, ha babát szeretne vállalni és mekkora pénzbeli juttatásokra számíthat a kismama?

Egy Katás nem fog a főnöke elé állni, hogy jelentse be munkaviszonyban, mert babát szeretne. Nem fog, hiszen nem is tud! 

Az ellátás, melyeket a kismama kapni fog igen alacsonyak, ezen nem is kell meglepődni, ha kevesebbet fizetsz be, később kevesebbet is kapsz vissza ellátás címén. Ezek az ellátások a táppénz, a csed illetve a gyed. Fontos megjegyezni, hogy ezeket a juttatásokat nem a jövedelem alapján számolják a kisadózók esetében, hanem egy meghatározott összeg alapján, ezt az összeget tekintik voltaképpen a Katás vállalkozó bruttó keresetének.

Nézzük meg, milyen összegekről beszélünk!

  • 50.000 Ft KATA fizetés esetén – 98.100 Ft az ellátási alap
  • 75.000 Ft KATA fizetés esetén – 164.000 Ft  az ellátási alap
  • 25.000 Ft KATA fizetés esetén – nincsen ellátási alap

A fenti összegek csak abban az esetben érvényesek, ha az elmúlt 2 évben legalább 1 éven át működött a vállalkozás, vagyis biztosított legyen a kismama legalább 365 napot a szülés előtti 2 éven belül. Abban az esetben sem kell nagyon megijedni, ha nem működik még 1 éve a vállalkozásod, hiszen beszámítható ebbe az időszakba a korábbi munkaviszonyban töltött időszak is.  Az is fontos, hogy minden hónapban ugyanannyi Katát fizess, ha nem így van akkor átlaggal számolnak!

Mennyi táppénzre lehet számítani?

A táppénz a bruttó béred 60%-a. Ha nincs elegendő biztosításo jogviszonyod akkor viszont csak 50%-al számolj!

  • 50.000 Ft KATA fizetés esetén – 50.031 Ft táppénz
  • 75.000 Ft KATA fizetés esetén – 83.640 Ft táppénz

Mekkora összegű csecsemőgondozási díjra számíthatsz?

A csed a bruttó bér 70%-a, melyből még 15% SZJA-t vonnak le.

  • 50.000 Ft KATA fizetés esetén – 58.370 Ft lesz csed
  • 75.000 Ft KATA fizetés esetén – 97.580 Ft lesz csed

Mekkora lesz a gyermekgondozási díj összege?

A gyed a bruttó bér 70%-a, amiből még levonásra kerül az SZJA illetve a nyugdíjjárulék. 

  • 50.000 Ft KATA fizetés esetén – 51.503 Ft lesz gyed
  • 75.000 Ft KATA fizetés esetén – 86.100 Ft lesz gyed

Érdemes tehát a magasabb Katát fizetni, ha a babázós időszakban magasabb ellátást szeretnénk majd kapni.

Az ellátásokat úgy számolják ki, hogy a jogosultság napjától, vagyis amikortól már jár az ellátás (amikor a kismama ki van írva szülésre) innen számolnak vissza 3 hónapot. És visszaszámolva azt a hónapot már figyelembe veszik. És innen számolnak vissza 180 naptári napot (6 hónapot) , vagyis 9 hónapra visszamenőleg veszik figyelembe az ellátást. Tehát már a baba tervezésnél érdemes fizetni a magasabb KATA összeget.

Persze nem kell feltétlen kisadózónak maradnod. Választhatod az SZJA szerint adózó egyéni vállalkozást is. Több befizetési kötelezettséggel jár, de az ellátás is több lesz a későbbiekben. Fontos szempont lehet a döntés előtt, hogy a gyed alatti munkavégzés esetén a kismama köteles fizetni a Katát. Egyéni vállalkozónak ebben az esetben nem kell járulékot fizetni, ha nem vesz ki bért, nyereségadót viszont kell fizetnie!

Baba tervezése előtt tehát nem árt mérlegelni. Megéri-e a továbbra is a KATA? Melyik adófizetési  kötelezettséget válasszam?